De sociaal-culturele wegwijzer van Wageningen

Coaching De Paardenblik : Coaching

Coaching de Paardenblik coacht mensen en groepen mensen door ze met paarden te laten werken.Dat kan zowel OP als NAAST het paard zijn.

Paarden zijn dieren die direct reageren op gedrag dat u laat zien. Zonder veroordelen, want dat kennen zij niet. U wordt dus als het ware een spiegel van 400 kilo voorgehouden, waardoor het makkelijker voor u wordt om inzicht te krijgen in eigen gedrag, handelen en de patronen hierin. Patronen die u onbewust hanteert, maar waardoor u regelmatig vastloopt. Het bewust worden van deze patronen ('' oh, doe ik dat zo en komt dat zo over......'') biedt vervolgens ruimte uit uw voorkeursgedrag te stappen en met ander gedrag te experimenteren. Zo werkt u aan oplossingen! En ook dat gebeurt door oefeningen met paarden.
Een gecertificeerd coach/therapeut ondersteunt het werken met de paarden door oefeningen in te zetten en ondersteunende vragen aan u te stellen.

Het coachen met de paarden kan voor verschillende personen ingezet worden: individueel met zowel volwassenen als jeugd en met groepen (gezinnen, ouders, kinderen en jongeren die gezamenlijk aan een specifieke coachvraag werken- bv faalangst, teams).

Specialisatie van Coaching de Paardenblik: kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met AD(H)D, ASS, LVB, verlaagd zelfvertrouwen, een geweldsachtergrond...Kortom: de doelgroep die wat extra ondersteuning vraagt bij het functioneren in de maatschappij.