De sociaal-culturele wegwijzer van Wageningen

Odensehuis Wageningen e.o.

Het Odensehuis is een ontmoetings- en informatiecentrum voor mensen met beginnende dementie en/of geheugenverlies en hun naasten. Een plek met een ongedwongen en informele sfeer waar mensen zichzelf kunnen zijn en waar zij gestimuleerd worden om actief te zijn vanuit hun eigen mogelijkheden.

Bij een “niet-pluis-gevoel” of nadat de diagnose is gesteld, gebeurt er in veel situaties een hele tijd niets. In het begin is er ook niet veel aan de hand. Toch is er iets onafwendbaars geconstateerd. Voor direct betrokkenen en de naaste omgeving is het een onthutsende, indringende ervaring. Een groeiende groep mensen valt daardoor, zonder perspectief, in een gat en heeft moeite om met deze veranderde situatie om te gaan.

Het Odensehuis draagt er voor deze groep mensen aan bij dat zij zo lang mogelijk normaal en actief kunnen deelnemen aan de samenleving en zich gesteund voelen door anderen bij het omgaan met de ziekte. Ook ouderen die niet meer over de energie of kracht beschikken om zelfstandig de deur uit te gaan zijn van harte welkom. Deelnemers, hun mantelzorgers en vrijwilligers geven samen vorm aan de invulling van de dag, activiteiten en de organisatie.

odensehuis.jpg

de hooghe stee (oude Landmeetkunde gebouw)
Hesselink van Suchtelenweg 6
6703CT Wageningen

Odensehuis Wageningen e.o.