De sociaal-culturele wegwijzer van Wageningen

Vrijwilligers Centrum Wageningen (VCW)

VCW, al 25 jaar expert in vrijwillige inzet in Wageningen! We brengen inwoners, vrijwilligers, organisaties en initiatieven bij elkaar.

1. Vrijwilligerswerk is leuk! Doe mee!
Er is van alles te doen. Met je handen of juist met je hoofd. Binnen of buiten. Bij mensen thuis of voor organisaties. Eenmalig of juist regelmatig.
Kies wat bij jou past. Check de vacatures op onze website. Er zit vast iets voor je bij. Is de eerste stap lastig?
Kom langs of bel. We helpen je graag.

2. Hulp nodig? Vertel het maar
Niet iedereen heeft vrienden of familie om zich heen. Niet iedereen kan zomaar betaalde hulp inschakelen. Toch kan het zijn dat je steun hard nodig heeft. Als je ziek bent bijvoorbeeld, of op leeftijd, of nieuw in het land.

Welke vraag je ook hebt, wij gaan op zoek naar een oplossing. We stellen je voor aan die mensen die je het beste kunnen helpen.

3. Heb je een vraag over succesvol vrijwilligerswerk?
Als vrijwilligersorganisatie weet je hoe belangrijk vrijwilligers zijn. Daarom regel je je zaken graag goed. Hoe je dat precies doet, mag je aan ons vragen. Wij zijn expert in vrijwillige inzet. Of het nu gaat over vrijwilligersbeleid, werving, selectie, administratie of wettelijke regelingen, stel ons je vraag.

Nog iets, jouw vacatures krijgen een plek in onze vacaturebank. Gratis en voor niets. Ook vrijwilligers en vrijwilligers in spe kunnen met al hun vragen bij ons terecht. We beantwoorden ze allemaal: over werk, vergoedingen, uitkeringen, opleidingen, verzekeringen of over situaties op de werkvloer. Ook wij maken van het vrijwilligerswerk graag een succes!

4. Daag jezelf uit en leer wat nieuws!
VCW organiseert allerlei workshops en bijeenkomsten voor
vrijwilligers en voor begeleiders van vrijwilligers. Extra leuk:
ze zijn bijna altijd gratis.

5. Vertrouwenscontactpersoon
Vrijwilligersorganisaties die zelf geen vertrouwenspersoon
hebben aangesteld, mogen hun mensen wijzen op onze
vertrouwenscontactpersoon.

vrijwilligerscentrum.jpg

Stationsstraat 2
6701AM Wageningen
Of op afspraak.

Vrijwilligers Centrum Wageningen (VCW)