De sociaal-culturele wegwijzer van Wageningen

Zorg- en recreatieboerderij De Willemshoeve

Zorgboerderij De Willemshoeve dateert van ± 1750. Het ligt in een idyllische omgeving. Van groot belang is de karakteristieke ligging in de weilanden aan de Grintweg. Op zorgboerderij De Willemshoeve kunnen zorgvragers terecht voor een zinvolle dagactivering en om van de vreugde van het plattelandsleven te genieten.

De zorgboerderij biedt een zinvolle dagactivering op maat. De doelgroepen zijn gasten met dementiële, psychiatrische en/of verstandelijke beperking al dan niet in combinatie met somatische problematiek. De gasten ontmoeten elkaar in d' ouwe schouw en genieten van de vreugde van het landleven. Hierdoor wordt de mantelzorger of begeleider ontlast of hierdoor kan opname in een psycho-geriatrisch verpleeghuis of beschermde woonvorm uitgesteld worden. Er is elke dag een professionele kracht aanwezig. Deze wordt ondersteund door een team van 34 vrijwilligers.

De Willemshoeve is toegankelijk voor gasten met rollator en niet voor gasten die rolstoel afhankelijk zijn.

Aanmelding
Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheden die zorgboerderij De Willemshoeve biedt, dan heeft u een Wmo indicatie nodig. U kunt contact opnemen met Startpunt Wageningen, tel. (0317) 41 01 60 en vragen naar een Wmo-consulent. Heeft bovenstaande uw interesse gewekt, dan is het altijd mogelijk om een afspraak te maken voor een kennismakingsbezoek, waardoor u een indruk krijgt van de mogelijkheden op de zorgboerderij.
Voor het maken van een afspraak of aanvragen van de folder kunt u contact opnemen met de manager Wout van Deelen.
De zorgboerderij is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur. Telefonisch spreekuur: maandag t/m vrijdag van 14.00 tot 14.30 uur

herfst op de zorgboerderij.jpgtuin 003.jpg

Grintweg 295
6704AR WAGENINGEN

Zorg- en recreatieboerderij De Willemshoeve