De sociaal-culturele wegwijzer van Wageningen

Jeugd - groepsbegeleiding tot 18 jaar

In de .pdf als bijlage staat een overzicht van organisaties waarmee de gemeente een contract heeft voor groepsbegeleiding tot 18 jaar. Organisaties die in Wageningen gevestigd zijn, staan ook zelfstandig in Gidswageningen. Die buiten Wageningen gevestigd zijn niet.

Groepsbegeleiding biedt activiteiten gericht op bevordering, het behoud of de compensatie van de zelfredzaamheid. Doel is om verwaarlozing of opname in een instelling of jeugdpsychiatrie te voorkomen. Vooraf wordt ingeschat of begeleiding in een groep ook effectief is.
Geboden wordt: dagbesteding, dagopvang, dagbehandeling.
Ondersteuning bij beperkingen op het vlak van zelfregie over het dagelijks leven; begeleiding bij tekortschietende vaardigheden in zelfregelend vermogen; begeleiding bij het toepassen en inslijpen van vaardigheden en gedrag door herhaling en methodische interventie.

Aanmelden
Bij deze hulp is een besluit van de gemeente nodig. Neem contact op met het Startpunt. Als de verwijzing via een arts, schoolmaatschappelijk werk, jeugdzorg, jeugdbeschermer of -reclasseerder loopt, let dan op of de hulpverlener waarnaar verwezen wordt, een contract heeft met de gemeente.