De sociaal-culturele wegwijzer van Wageningen

Jeugd - behandeling tot 18 jaar

In de .pdf als bijlage staat een overzicht van organisaties waarmee de gemeente een contract heeft voor individuele behandeling tot 18 jaar. Organisaties die in Wageningen gevestigd zijn, staan ook zelfstandig in Gidswageningen. Die buiten Wageningen gevestigd zijn niet.

Individuele behandeling is gericht op het opheffen, het verminderen of het accepteren van de problematiek. Dit om terugval of hernieuwde klachten zo veel mogelijk te voorkomen en om de veerkracht van kind en ouders/verzorgers te herstellen. Eventueel om over te gaan naar een lichtere vorm van zorg. Er kunnen diverse vormen van hulpverlening worden ingezet. Bijvoorbeeld: therapie, gezinstherapie, coaching, videohome training, kindertherapie, jeugdtherapie.

Aanmelden
Bij deze hulp is een besluit van de gemeente nodig. Neem contact op met het Startpunt. Als de verwijzing via een arts, schoolmaatschappelijk werk, jeugdzorg, jeugdbeschermer of -reclasseerder loopt, let dan op of de hulpverlener waarnaar verwezen wordt, een contract heeft met de gemeente.