De sociaal-culturele wegwijzer van Wageningen

Vilente Pieter Pauw

Pieter Pauw is een verpleeghuis aan de rand van de binnenstad van Wageningen. Pieter Pauw is een kleurrijk gebouw met een eigentijdse uitstraling.

Pieter Pauw biedt woonruimte en intensieve zorg voor somatische (lichamelijke) en psychogeriatrische aandoeningen. De woningen liggen aan een centrale binnenstraat waar regelmatig iets te beleven is. Bijvoorbeeld in het gezellige café, of in de bibliotheek. Pieter Pauw heeft ook een Stilteruimte, waar mensen die daar behoefte aan hebben zich even kunnen terugtrekken.
Wonen in Pieter Pauw

Op de begane grond kunt u wonen wanneer u een somatische aandoening en intensieve zorg nodig heeft. U kunt ook bij ons terecht voor een tijdelijke verblijf. Op de bovenste etages wonen mensen met dementie. Iedere bewoner beschikt over een éénpersoons kamer en vormt samen met tien of elf andere bewoners een woongroep.

Op de eerste etage van Pieter Pauw bevindt zich een speciale woning die geschikt is voor mensen die vanwege dementie bijzonder gedrag vertonen. Bijvoorbeeld mensen die erg onrustig zijn of anderszins extreem gedrag vertonen. Zij worden intensief begeleid door deskundige medewerkers en behandelaren.

Vilente_logo.jpg

Costerweg 75
6702AA Wageningen

Vilente Pieter Pauw