De sociaal-culturele wegwijzer van Wageningen

Voedingsonderzoek WUR - Voeding en gezond ouder worden

Afdeling Voeding en Gezondheid aan de universiteit van Wageningen doet onderzoek naar voeding en gezond ouder worden. Voor meerdere projecten worden nog deelnemers gezocht. Voor geïnteresseerden worden regelmatig informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Uitgelicht:

VOLD-studie
Dit is een onderzoek naar het effect van een veganistisch voedingspatroon op de (spier) gezondheid van 65-plussers. U komt in aanmerking als u 65+ bent, een BMI heeft tussen 25 en 32 kg/m2 en u niet vegetariër of veganist bent.

Het onderzoek duurt 14 weken, waarvan u 12 weken een veganistisch eetpatroon of een eetpatroon zonder restricties volgt. Sommige deelnemers volgen ook een krachttrainingsprogramma. Voor en na het eetpatroon worden gezondheidsmetingen uitgevoerd, waaronder een MRI-scan, spierbiopt, bloeddruk meting en bloedafname. Ook verzamelt u twee keer ontlasting. U ontvangt €480,- of €580,- , een reiskostenvergoeding en om de week gratis voedingsproducten naar uw voorkeur.

U kunt vrijblijvend contact opnemen met het onderzoeksteam. Dat kan via email: vold@wur.nl, of telefonisch via 06-28022873.


VOILA-onderzoek
Het VOILA onderzoek bekijkt het effect van gezonde voeding en beweging op ouder worden. U komt in aanmerking als u 60-plus bent, moeite heeft met opstaan uit een stoel en/of een hulpmiddel gebruikt bij het lopen buitenshuis. Bij deelname ontvangt u een gratis programma van 12 weken dat eiwitrijke, gezonde voeding combineert met krachttraining in kleine groepen, onder professionele begeleiding. Daarnaast ontvangt u €150,- en een reiskostenvergoeding.

U kunt vrijblijvend contact opnemen met het onderzoeksteam. Dat kan via e-mail: voila@wur.nl, of telefonisch via 0317-48971

    Helix
    Stippeneng 4
    6708WE Wageningen

    Voedingsonderzoek WUR - Voeding en gezond ouder worden