De sociaal-culturele wegwijzer van Wageningen

De Nieuwe Ronde, Vereniging

Vereniging van abonnees en steunleden van biologische groentekwekerij De Nieuwe Ronde.

Gezond en lekker eten
De roep om gezond, onbespoten, vers en smakelijk voedsel klinkt steeds luider. Bovendien willen we weer weten wat we eten: waar komt het vandaan, wie teelt het en op welke wijze?

Zelf oogsten
Aan de Oude Diedenweg, tegen de bosrand van Wageningen-Hoog, ligt de akker van De Nieuwe Ronde. Achter de ingang van wilde bloemen en geurige kruiden strekken zich de groentebedden uit. Vanaf het voorjaar tot ver in de winter groeit hier een overvloed aan groente, bessen, aardbeien en kruiden. Alle leden van De Nieuwe Ronde kunnen hiervan zelf oogsten, elke dag en hoeveel ze nodig denken te hebben. Als u dit aanspreekt, dan kunt u zich opgeven voor een kennismaking op onze akker.

Ekologisch en duurzaam
De tuinder onderhoudt onze akker, geholpen door leden. Hij doet dit volgens de richtlijnen van het EKO-keurmerk: Geen kunstmest, geen bestrijdingsmiddelen en zo veel mogelijk rekening houden met wat van nature groeit, bloeit en ademt op ons stukje land.
Daardoor biedt de tuin meer: een harmonieus landschappelijk geheel waar u even kunt ontspannen, weg van de stad en toch vlakbij.

Gelegen naast nr. 108
Oude Diedenweg 108
6704AE Wageningen